Tuesday, March 27, 2012

Stockholmsresan - Första reserapporten!

Trötta och slitna är vi nu hemkomna från Stockholmsresan som vi bestämde att ta på bara en dag istället för övernattning i storstaden. Resultatet blev ca sju timmars tågesande och säkert fyra timmars promenad på en dag så nog har vi varit på resande fot denna måndag.

Stockholm! Lika mycket en storstad även för båtar.

Saker och ting började lite dumt med att vi bägge sovit dåligt i helgen och inte blev det bättre den här natten när tåget gick 07:30 från Skövde. Väl framme i Stockholm vid 11:00-tiden är vi bägge lite optimistiska med avståndet och tror att vi utan problem hinner till ambassaden på en timme innan de tar enormt lång lunchrast. På 55 minuter har vi kommit dit då vi har hunnit beklaga oss över hur trötta, törstiga och hungriga vi är många gånger, samt påpekat vilka grymt långsamma trafikljus det är i jämförelse med våra hemma på bonnavischan (LÄS: Skövde).

Med dryga fem minuter i marginal hann vi till
ambassaden innan deras lunch, lucky!

Ambassadbesöket tillhör inte det häftigaste i det här inlägget, efter att snabbt introducerat oss för vakten får vi komma in (efter att ha stängt av mobiltelefonerna, det är "top secret stuff" inne i varenda ambassad minsann!) där vi får lite snabb information om grejerna från en trevlig dam och får skriva på att vi fått våra visum. Efter några minuter var det överstökat och vi gick för att utföra något som visade sig vara tusen gånger mycket svårare än vad vi hoppas på, nämligen att...

... hitta en pizzeria i det här vimlet! Vi gick runt i nästan en timmes tid och hittade 10 kemtvättar och 3 antikbutiker (ingen överdrift gjord) men inte en enda pizzeria, helt galet. Efter mycket tunga steg så kom vi tillslut fram till Stureplan där vi i alla fall hittade en McDonalds-resturang där de sannerligen försökte följa den klasstandard som tidigare nämnda Stadsdel byggt upp, de hade för sjutton personal som hälsade folk välkomna, tog hand om brickor och bara gick runt och var trevliga (mer om min fascination för det i en videoblogg som dyker upp i dagarna).

Jens tar sina första stapplande steg på Stureplan, 
han var i eld och lågor hela vistelsen där

StureplansGallerian var häftig för övrigt och det var även stora delar av staden som ingen av oss upplevt särskilt mycket av alls sedan tidigare. Vårt något trötta humör gjorde att vi kanske inte njöt fullt ut av resan men vi hade det kul i vilket fall. Vi slänger upp de häftigaste bilderna vi tog också här så ni får se vad som hände.









8 comments:

  1. Najs! Låter som en lyckad resa i Stockholm ändå ^__^ .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cpt.bobo! (som bara kan uttalas på ett sätt)

      Resan blev väldigt lyckad med tanke på hur trötta vi egentligen var så där ska vi allt vara glada. Vi hade ju gärna haft med dig på Stureplan annars, hade varit ballt. ;)

      Delete
  2. Verkligen roligt att läsa xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så ska det låta allt, tack! Jag och Jens fortsätter lägga ner hjärta och själ i att ni ska få mycket skojigt att se fram emot. ;)

      Delete
  3. Haha! Hur ska Jens klara sig utan fil..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag vet inte detta ännu!
      Det kommer bli som att jag lämnat min själ hemma ungefär. ^^ Så tänk att om du ser ett filmjölkpaket så lär min själ finnas där.

      Delete
  4. Jens och hans fil <3

    ReplyDelete