Friday, March 30, 2012

Pengar var det ja...


När detta skrivs är det 8 dagar kvar tills vårt flyg åker från Arlanda, änsålänge känns det inte så mycket som det kanske borde göra men dagarna innan borde en och annan pirrande känsla dyka upp.

Efter att jag och Jens har suttit lite med budgeten i dagarna och hört frågor kring det hela tänkte vi delge er hur det ser ut rent kostnadsmässigt att åka till Japan för att plugga i ett år, i alla fall för vår del. Jens har fått stå för det mesta på den fronten och är därför ansvarig för siffrorna här nedan, beskåda!

1000 kr för att få skriva in sig på kursen.
3500 kr ansökan för visum.
750 kr foto + pass
63.350 kr För kurs + kurslitteratur och försäkring.
300 kr för transfer från flygplats till boende.
4350 kr för enkel flygbiljett.
400 kr tur och retur till Stockholm (hämta visum)

Såhär krossad har min plånbok blivit redan 
innan den här resan ens startat. :(

Som ni ser så är det här i runda slängar minimum för att ens kunna komma dit och få plugga så pass länge då inget boende eller liknande är inräknat alls här. Som det ser ut nu kommer det hamna på ca 4.200kr per månad på det boendet vi fått nu (som ni för övrigt lär få en videoblogg om såfort vi kommit dit och känt lite på stället).

På tal om videobloggar så var den första vi la ut populär och det är en bloggform ni kommer se mer av kan vi lova, det är enkelt och roligt för både er och oss. Har ni andra synpunkter på det vi postar här så vet ni att kommentarsfältet står till ert förfogande (och jösses vad ni motiverar oss till att skriva när ni är så duktiga på att kommentera som ni är! :D).

So long, folks!


1 comment:

  1. Innan någon ens nämner något om det - Ja! Jag kommer att köpa en ny plånbok väldigt snart som ni nog kan räkna ut med den bilden på hur den ser ut nu.

    ReplyDelete