Thursday, April 12, 2012

Trötta fötter = mer upptäckter!

Känner ni mig och Jens? Ni vet att vi inte är några atleter men efter den här veckan som gått har våra kroppar antagligen börjat närma sig någon form av toppform ändå, jösses vad vi har gått! I regel har vi mest gått omkring och utforskat lite här och var, ibland har vi haft ärenden som när vi skulle iväg och inhandla våra datorer.

Vatten! En för övrigt väldigt populär plats
att motionera på i Kyoto om man nu
känner för det (vi gör det inte).
Men idag, så var det en vandring som inte blev så rätt p.g.a. ett litet misstag från skolan som hänvisade oss till fel "Ward Office" där vi skulle registrera oss som utlänningar (för att få ett kort som kallas Alien Registration Card, ett måste för att få stanna i landet en längre tid) så fick vi en promenad på sju timmar istället för en. Hela dagen försvann i ett enda stort potpurri av mycket folk, kartläsande och enoooormt varmt väder.

Erkänn att du log lika mycket som mig
när du såg bilden? :)
På tal om det, vet ni att i Japan nu så är det nästan varje dag precis som svensk sommar? Kvällarna är helt underbara och man behöver inte ha på sig något alls för man fryser aldrig. Dagarna är sådär halvjobbiga men man överlever dem ändå för att det är ett ganska härligt väder. Det rör sig ganska obehagliga känslor när vi vet vad folk säger om japansk sommar, ni lär få höra det både en eller två gånger om vårt gnäll här såfort det närmar sig.

Elstolpar precis överallt! Då Japan har all sin el ovanför marken
finns det stolpar i vägen på precis varenda väg. Ganska fint
men galet omständigt när bilar, cyklister och gåendes
ska förbi varandra precis samtidigt.
Imorgon ska vi till skolan för första gången på riktigt och antagligen få träffa lite mer av de tappra själarna som också rest hit för att plugga och sen på måndag drar det igång på riktigt. Vi är nog bägge lika taggade inför att faktiskt få sätta igång med studierna så vi kan göra livet lättare för oss, engelska är ett BIG NO NO. Men även om det kommer lite motgångar här och var så är en sak säker i alla fall - Vi trivs!


6 comments:

  1. It's Kamo Gawa~~~~~~!

    Awesome date spot xp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now I now the name of it at least :) And yeah, when me and Jens was there we saw a lot of couples sitting next to the river so it sure was a popular dating spot ;)

      Delete
  2. Storebror Berntsson12 April, 2012 17:28

    Det är klart du ska ut o springa peter ;) haha var det porrbions loggo den där katten lr?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag vet inte om jag är lika igång med det där som du är, en vacker dag så ka... njaee, får nog nöja mig med de där sju timmarna promenad på en dag istället! ;D

      Har för övrigt ingen aning om vad den där katten tillhörde för butik för den låg rätt konstigt, porrbion får ni bilder på någon annan gång antar jag, den ligger ju rätt nära så ;)

      Delete
  3. Skulle kunna åka till Japan bara för att springa vid vattnet. Men visst, var ute i skogen idag och det blev 11 km så det funkar här också. Sakna våra runder!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Känner jag dig rätt kan du nog springa överallt, men klart det är lite extra fint bara vid vattnet sådär. 11 Km är väl en kilometer mer än du brukar väl? Bra att du trissar upp! (våra rundor var kul men ack så jobbiga för övrigt ;))

      Delete